Početna / Kutak za članove / Karate kao jedna vrsta plesa :)

Karate kao jedna vrsta plesa :)

 
 

Kada mlada Novosađanka odabere karate umesto plesa, a pri tom je veoma savesna i vredna, njen talenat počinje da se brusi i niže se medalja za medaljom.

Milica Nikolić je devojčica, koja je sa 9 godina počela da trenira, dvoumeći se između plesa i karatea. Tatina želja je prevagnula, i shvatili su, kako kažu, da je zapravo karate jedna vrsta plesa, koja jača telo i duh :) . Prošle sezone je dobila titulu najuspešnijeg člana karate kluba “Šotokan 021” u kome trenira. Pehar za najboljeg takmičara kluba ove godine će dobiti krajem godine i dodati ga u svoju kolekciju od 18 medalja koliko je do sada osvojila.

Milica Nikolić Flex

Milica je odličan đak, noslilac je crvenog pojasa i brojnih medalja, nakon samo dve godine od kako je počela da trenira. Ispričala nam je kako je imala veliku tremu na svom prvom takmičenju, ali kada je stala na borilište, bilo joj je mnogo lakše, zamislila je da je sama i da nema nikoga u prostoriji oko nje. Kaže da joj se to isplatilo i donelo zlatnu medalju. Od tada skoro i nema tremu. Podrška su joj i njeni drugari iz razreda, koji su navikli da ih Milica obraduje medaljama.

Kaže kako joj je najteže takmičenje do sada bilo Mini evropsko prvenstvo u Subotici sa oko 1.800 karatista iz 11 država, pred više hiljada gledalaca. “Prvo sam bila tužna što sam bila treća, ali sam posle shvatila da mnogo dece nije ni osvojilo medalju. Kada mi je tata objasnio da je sport takav i da se ne može uvek biti prvi, bilo mi je mnogo lakše”, završava svoju priču Milica.

Trenutno se Milica sprema za Svetski kohai kup, koji je ove godine u Subotici u periodu od 09.-11. oktobra, i za koji je poziv dobila od reprezentacije Srbije.  Sa ponosom možemo da kažemo da je Milica naša Flexovka, za koju navijamo i kojoj pomažemo da ode na ovo takmičenje. Trenunto je prva u svojoj kategoriji, i sigurni smo da je pred njom još mnogo medalja.

Dodaj komentar


Vaša E-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Facebook
Twitter