Početna / Priče Flexovaca / Priča iz teretane | Aleksandar Radovan

Priča iz teretane | Aleksandar Radovan

 
 

flex_fitness_novi_sad_prica_iz_teretane_2018_Aleksandar_Radovan

Ovih dana Flex i ja proslavljamo prvi, veliki, jubilej – prolazi mojih prvih godinu dana rada u ovom fitnes centru. Prošle nedelje, otvorili smo novi konkurs za instruktore grupnih programa i instruktore u teretani i uz približavanje godišnjice to je učinilo da se prisetim moje prijave, ali i mojih prvih koraka u Flexu.

Tačno se sećam dana kada mi je drugar pokazao sajt Flexa na kome je stajao otvoren konkurs za posao. Moram priznati da sam u tom trenutku bio veoma nesiguran.

  • Da li da se upuštam u tu avanturu?
  • Šta me čeka?
  • Da li je to zapravo posao za mene?
  • Šta ako me odbiju?

Nakon moje ogromne neodlučnosti, mnogo razmišljanja i malo straha, odlučio sam da prelomim.

Prijaviću se na konkurs.

Izaći ću iz zone komfora.

Uostalom, šta loše može da se desi? Da me odbiju? Čak i da ne prođem konkurs, opet sam u dobitku. Dobiću jedno veoma vredno, ali i važno profesinalno iskustvo.

Moje čekanje nije dugo trajalo, zato što sam već nakon nekoliko dana primio poziv da sam ušao u prvi krug konkursa. Bio je to moj prvi mali podstrek: vidiš, dobio si prvu šansu!

Zauvek ću pamtiti trenutak kada sam ušao u Flex. Unutra me je dočekalo mnogo prijavljenih kandidata. Trema je polako počela da raste, ali sam rekao sebi: šta je, tu je. Sada nema nazad i ima da se boriš za naredni krug. Kako znaš i umeš! I verujte mi, borba se zaista isplati. Ne bih vam otkrivao detalje o konkursu, zato što nije poenta u tome da znaš šta te čeka. Poenta je u iskustvu koje ćeš steći već na konkursu za posao. U sjajnim savetima koje dobijete od instruktora i trenera iz Flexa. A verujte mi, to mnogo govori o tome šta ćeš sve moći da naučiš kada počneš da radiš.

Moj najveći izazov bili su grupni programi. Iskren da budem, nikada o ovoj oblasti fitnesa nisam razmišljao kao o mojoj potencijalnoj karijeri. Sada znam da je velika prepreka kada sam sebe ubediš da ti nešto ne treba da radiš, a da pri tom sebi nisi ni pružio šansu. Iako nisam imao nikakvog iskustva, danas vodim jedan Les Mills grupni program, a u bliskoj budućnosti nadam se i još koji. Pored grupnih programa, dobio sam priliku da radim u teretani, koja je bila i ostala moja najveća ljubav.

Moj savet koji bih voleo da dam svim kolgama jeste da ne gledate druge. Iako ste na početku karijere i možda nemate mnogo iskustva: prijavite se.

Probajte.

Budite uporni.

I znajte, upotnost se UVEK isplati. Probajte nešto novo, širite vidike. I možda baš tad dobijete priliku da se zaljubite u nešto što niste verovali ni da ćete probati. Baš kao što je bio slučaj sa mnom i Les Mills Bodybalance programom.

Za kraj vam ne bih rekao ništa osim: nemojte da se dvoumite kao ja na početku. Spasićete sebe mnogo razmišljanja. I zamisli, možda za godinu dana i ti, baš kao ja, dobiješ priliku da pišeš priču za sajt na kome si ne tako davno čitao konkurs za tvoj posao.

Pošalji prijavu. I vidimo se! Ali ovog puta ja te čekam sa druge strane, kao član Flex tima. :)

Dodaj komentar


Vaša E-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*