fbpx
 
 
Početna / Blog / Priča iz teretane – Ivana Jeftić

Priča iz teretane – Ivana Jeftić

 
 

Iz mog dosadašnjeg iskustva u radu u teretani,otkrila sam da postoje dve grupe vežbača. Prva grupa vežbača su oni koji nemaju dug staž vežbanja u teretani, i oslanjaju se na pomoć trenera. U drugu grupu vežbača spadaju oni sa višegodišnjim iskustvom u teretani koji smatraju da im pomoć trenera nije potrebna.

Na početku mog rada u teretani desila mi se jedna zanimljiva i poučna situacija.

iv 2

Tog dana nije bila velika gužva. Stajala sam sa strane i posmatrala vežbače koji treniraju. Skoro svi vežbači su pripadali onoj drugoj grupi – vežbači koji treniraju dugi niz godina i drže se svog programa. U tom trenutku prišao mi je jedan naš dugogodišnji član koji redovno trenira.

Pitanje koje mi je postavio skroz je bilo na mestu, ali bilo je pomalo čudno što je upućeno od strane njega. Pitao me je da li mogu da mu pokažem neke vežbe za jačanje trbušnog zida. Iako mi je bilo čudno, jer taj član trenira godinama i ima svaki mišić izdefinisan,otišli smo do strunjača i demonstrirala sam mu tri vežbe za mišiće trbušnog zida.

Prvo sam pomislila da želi da iskuša moje znanje, jer sam tek počela da radim u teretani, ili da mu je možda dosadno. Posle moje demonstarcije vežbi i objašnjenja kako funkcioniše jačanje mišića trbušnog zida, on mi se zahvalio i rekao da će ih probati sutra. Sa takvim njegovim odgovorom bila sam sigurna da iskušava moje znanje ili da je u pitanju nešto drugo.

iv 1

Posle dva dana isti taj član me je zaustavio na hodniku našeg fitnes centra i rekao kako je dobio upalu trbušnih mišića i da ne može da veruje da posle dužeg vremena i brdo uradjenih trbušnjaka napokon oseti svaki mišić svog trbušnog zida. U narednom periodu, kad god bismo se sreli u tretani, pitao bi za neku novu vežbu i istog dana bi je primenio i osetio promene.

U svakom trenažnom procesu dolazi do takozvanog zasićenja. Zato je, posle određenog vremena, potrebno promeniti vežbu, opterećenje ili način treniranja.

Ukoliko niste sigurni na koji način da to učinite, uvek se možete obratiti trenerima u teretani.

Dodaj komentar


Vaša E-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Facebook
Twitter