Početna / Vesti / Priča iz teretane – Jelena Pavlović

Priča iz teretane – Jelena Pavlović

 
 

prica iz teretane sajt jelena

Domaći sagorevač masti

Ovo zvuči kao prava domaća zimnica, mmm… Nije baš slično, ali je ukusno. Mnogi se bore sa viškom masnih naslaga i spremni su da daju mnogo novca za raznorazne proizvode kako bi ubrzali proces sagorevanja masti. Zašto ne bi uštedeli malo novca i odlično začinili svoj obrok, na zdrav način. :)

Za 100% prirodan sagorevač mast, potrebno je:

  • Kafa
  • Zeleni čaj
  • Čili
  • Cimet

Način konzumiranja:

Kada bi ova 4 sastojka sjedinili, sigurna sam da niko od nas to ne bi popio i pitate se koliko je to samo grozno, ali opet u sebi kažete „ za lepotu se mora trpeti“. U ovom slučaju ne mora. :) Svaki od ovih sastojaka se konzumira odvojeno. Evo i kako…

KAFA – tačnije najbitnija stvar iz kafe je kofein. On deluje kao stimulans i njegova svrha je prevashodno da smanji osećaj umora, kako fizičkog tako i intelektualnog. Kofein  stimuliše prozvodnju katekolamina (adrelanin) kojeg proizvodi nadbubrežna žlezda, takođe povećava stanje budnosti i živosti. Baš zbog toga se preporučuje pola sata pre bilo kakve vrste treninga. Najviše se preporučuje obična crna kafa, bez šećera ili mleka, nakon toga espreso ili nes kafa. Ukoliko je to nes kafa preporučuje se 2 kašičiće iz razloga što sadrži 1/3 manje kofeina od crne kafe. Tako razbuđeni imaćemo više snage da uradimo jači trening i na taj način sagorimo više kalorija.

ZELENI ČAJ – on se konzumira kao napitak, topao ili hladan vaš je izbor, ali je bitno da ga ne zaslađujete. Najbolje je da ga konzumirate posle podne umesto kafe, i on takođe sadrži kofein te će vas činiti budnim i spremim za dalje radne navike.

ČILI – Možete da začinite sa njim ručak ili večeru. Na primer: Ribu začinite sa malo maslonovog ulja i čili začina (obratite pažnju, ovde ne mislimo na sos, nego na mlevena ljutu papričicu) uz to skuvate pirinač, napravite mešavinu zelenih salata i evo sjajnog oboroka koji je zdrav a u isto vreme i ubrzava vaš metabolizam. Ljutina čili namirnice podstiče razmenu materija, cirkulaciju i otvara pore. Sve to zajedno ubrzava razgradnju masti u organizmu. Zanimljivo, ukusno i korisno složićete se, zar ne?

CIMET – Nije sagorevač masti, ali on reguliše nivo šećera u krvi i nivo insulina, i zbog toga pomaže našem telu da održi radnju topljenja masti. Cimet je sjajnog ukusa, možete ga dodati u kafu, čaj ili posuti na neko voće.

Bez velike komplikacije, održaćete svoju vitku liniju i tokom zimskih perioda uz ovaj jednostavan i jeftin recept. Sve je prirodno, nema ograničenja u korišćenju tako da slobodno uživajte. :)

Dodaj komentar


Vaša E-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Facebook
Twitter