fbpx
 
 
Početna / Priče Flexovaca / PRIČA IZ TERETANE – JELENA PAVLOVIĆ

PRIČA IZ TERETANE – JELENA PAVLOVIĆ

 
 

Doručak pre ranog jutarnjeg kardio treninga, da ili ne?

Ko rano rani dve sreće grabi, u našem slučaju trening i doručak ili ne…? Uvek su tu pitanja da li jesti pre treninga rano ujutru u 6, 7 sati? Šta da jedem ako već moram, a tek sam oči otvorio/la? Da li može kafa na prazan stomak?

Rešiću vas ovih muka u narednom tekstu :) .

Doručak FlexFitness

Svi smo različiti i drugačije stvari prijaju našem organizmu, tako imam par načina kako da se rešite ove “muke”. Prva i bitna stvar u svemu jeste da obrok mora biti lagan, ne obilan i da se lako vari, a sa druge strane treba da nam pruži dovoljno energije za naš kardio trening. Pa da pređem na stvar:

  • Lagan obrok za osećaj sitosti

Ako ste od onih ljudi (kao ja) koji odmah po ustajanju čuju svoj stomak kako zavija i vapi za hranom, idealna stvar za vas jeste nešto od voća (banana, ananas, grejp, narandža, maline, mandarine) vaša volja da li ćete ih poručkati ili popiti kao cedjeni sok, domaći voćni jogurt, ono što treba da uradite samo da dodate malo jogurta u ove cedjene voćke :) , može i šaka leblebija, sirovih badema, indijskih ili običnih oraha. To neće opteretiti vas stomak, a daće vam dovoljno energije za kardio trening.

  • Kardio na prazan stomak

Što da ne! Ustanete rano ujutru i nije vam do hrane, nema veze. Slobodno ponekad pokušajte da uradite kardio trening na prazan stomak. Zalihe ugljenih hidrata koje smo u većoj meri potrošili juče, ako ujutru treninramo kardio na prazan stomak, ubrzaće se momenat gde se masti primarno koriste kao osnovno gorivo. Ali naravno intenzitet treba biti umeren i ne vežbati duže od 30 minuta.

  • Kafa na prazan stomak

NE! Kafa ima laksativni efekat i pre ćete stići do kupatila nego do teretane :) . Umesto kafe probajte sa zelenim čajem, on u sebi sadrži kofein, te će vas razbuditi isto kao i kafa, a i držati sitim do kraja treninga. Naravno, po želji možete dodati kašičicu meda.

Dragi moji, prijatan vam doručak, srećno na treningu i vidimo se sutra ujutru u Flexu već od 6 sati 😉 .

Dodaj komentar


Vaša E-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*