fbpx
 
 
Početna / Priče Flexovaca / PRIČA IZ TERETANE – VLADAN DROZDIK

PRIČA IZ TERETANE – VLADAN DROZDIK

 
 

Kinezi tejpingDanašnja tema je pomalo nesvakidašnja i zaista sam čudnim spletom okolnosti dospeo u istraživanje ove teme. Nedavno tokom treninga osetio sam bol u mišiću ramena. Bol se nastavio i drugi dan… Bio je dosta neprijatan i već sam polako počeo da razmišljam šta ću da radim. Sa drugarom,sa kojim sarađujem u radu sa decom, razgovarao sam o mom problemu i on mi je predložio da budem njegov eksperiment jer se on prošlog vikenda vratio sa kursa Kinesi Tejpinga.

Nisam puno znao o tome do tog trenutka, osim što sam video da pojedini sportisti to koriste… Moje neko lično mišljenje je bilo da je to čista reklama, ali prosto u ovoj situaciji vremena je ponestajalo, pa sam prihvatio da moje rame bude izlepljeno pomenutom trakom. Posle par minuta merenja i isprobavanja određenih položaja, drugar je ustanovio šta bi moglo biti – i počeo da pravi „mrežicu“ od trake. Trake je namestio da stoje tako da odgovaraju širini i pripoju određenog mišića.

Iskreno, posle nekog vremena, osetio sam da se nešto dešava. Ne bih znao da opišem taj osećaj… U početku me je golicalo, a drugar mi je objasnio da traka zateže kožu, poboljšava cirkulaciju, stimuliše mišić, da se lepi medicinskim aktilnim lepkom itd. Zaista ujutru kad sam se probudio, bol u ramenu je bio znatno manji i znatno opuštenije sam krenuo na trening.

Kinezi tejping 1Naravno, ljudi su mi postavljali pitanja: „Šta je to?“ „Čemu služi?“ „Jel pomaže?“ Naišao sam i na ljude koji su već imali spremljen odgovor umesto mene: „Imao sam to, ne služi ničemu, meni nije pomoglo“… Razmislio sam na tu temu malo i raspitao se.

Ove trake pomažu prilikom bola u mišićima. Za bolove u ligamentima i kostima ili nagnječenju zivaca itd, teško da će pomoći, mada možda treba probati. Meni je u saniranju mog istegnuća mišića ramena pomoglo.

Sada kad gledam profesionalne sportiste da imaju takav flaster, pokušavam da na osnovu sporta kojim se bave i na osnovu pozicije flastera, donesem zaključak usled kog pokreta je došlo do povrede…

Dodaj komentar


Vaša E-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*